Miksi oman talouden hallinta on niin vaikeaa

  Miksi oman talouden hallinta on niin vaikeaa

  Unohduitko taas selailemaan Facebookia, vaikka oikeastaan pitäisi hoitaa tärkeämpiä asioita kuten omaa taloutta? Et ole yksin. Meillä kaikilla on taipumus lykätä vaikealta tuntuvia asioita. Miksi ihmeessä toimimme näin? Selitys löytyy geeneistämme. Kun kohtaamme vaikealta tuntuvia asioita, meissä aktivoituu pakenemisreaktio. Kyse voi olla epäonnistumisen tai virheiden pelosta.

  Olo ei tunnu koskaan ihan vapaalta

  Asioiden siirtämisestä ei ole hyötyä, sillä energia kuluu pohtiessa, mitä kaikkea pitäisi tehdä. Olo ei oikein koskaan tunnu ihan vapaalta. Hoidettavat asiat, joihin pitäisi tarttua, eivät kuitenkaan katoa mihinkään, vaan ne vaivaavat omaatuntoa ja huolettavat. Opettele tarttumaan asioihin näiden 3 vinkin avulla Jotkut asiat tuntuvat vaikeammilta kuin toiset, usein juuri omaan talouteen liittyvät asiat.

  Voi olla kertakaikkisen vaikeaa tietää, mistä aloittaa. On paljon helpompaa jäädä katsomaan Netflixia ja katsoa vaikka koko kausi tv-sarjaa yhdeltä istumalta, kuin miettiä omia laina-asioita ja budjettia. Samalla vimmalla, jolla tartut tv-sarjojen katseluun, voit hyvin myös tarttua näihin kolmeen helppoon vinkkiin. Älä ajattele liikaa, vaan aloita. Tutkimusten mukaan asiat tuntuvat helpommilta kuin ajattelimme, kunhan vain tartumme toimeen.

  1) Tee budjetti

  Budjetin tekeminen on yllättävän helppoa, sillä sitä varten on olemassa erilaisia sovelluksia (esimerkiksi Spiir, YNAB, Spendee tai Monefy). Sovellukset auttavat hallitsemaan menoja suhteutettuna tuloihisi, ja niiden avulla voit seurata kuinka paljon rahaa kuluu esimerkiksi vapaa-ajan harrastuksiin ja ruokaan. Sovellusten avulla teet myös helposti henkilökohtaisen kuukausibudjetin.

  2) Yhdistä lainat ja alenna korkoja

  Jos sinulla on useita lainoja ja luottoja, voi olla hyvä idea yhdistää ne yhdeksi lainaksi. Voit näin saada ehkä paremman koron ja paremman hallinnan taloudestasi. Olemme erikoistuneet vakuudettomiin lainoihin ja autamme sinua löytämään ratkaisun kuukausikulujesi pienentämiseksi.

  Lisätietoa lainojen yhdistämisestä

  3) Käy läpi kaikki sopimukset

  On hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin kaikki omat palvelusopimukset ja tilaukset, sillä usein on mahdollista saada paremmat sopimusehdot ja siten alentaa omia kuukausikuluja.

  PS. Muista myös palkita itseäsi aina, kun olet ottanut käyttöön uuden toimintatavan. Näin treenaat aivojasi tarttumaan vaikeilta tuntuviin tehtäviin, sillä toiminta yhdistyy mukavaan palkintoon.

  Lisätietoa lainojen yhdistämisestä

  Nordax Bank

  NOBA Bank Group AB (publ)

  Rekisterinumero: 556647-7286

  Toimipaikka: Tukholma, Ruotsi

  +46 (0) 8-508 808 00

  www.noba.bank