Miksi lainojen yhdistäminen on kannattavaa

  Miksi lainojen yhdistäminen on kannattavaa

  Jos sinulla on useita pieniä lainoja, luottokorttivelkoja tai osamaksusopimuksia, lainakulusi ovat todennäköisesti turhan korkeat. Pienempien lainojen maksuajat ovat yleensä lyhyempiä ja korot korkeampia. Usein kannattaakin koota kaikki lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Se alentaa kuukausikulujasi, ja saat taloutesi paremmin hallintaan. Kuulostaapa hyvältä. Mielenrauha laskeutuu, kun vihdoin saat laina-asiasi kuntoon. Tartu siis toimeen heti!

  Onko lainojen yhdistäminen aina kannattavaa?

  Kyllä, niin kauan kun korkokulut laskevat, hyödyt lainojen yhdistämisestä. Myös todellinen korko laskee aina. Todellinen korko on korko, johon on laskettu mukaan kaikki lainaan ja sen hallinnointiin liittyvät kulut. Kun yhdistät lainat, säästät hallinnointikuluissa, ja sinulla on kuukausittain vain yksi lyhennys maksettavana.

  Yhdistäminen kannattaa etenkin, jos taloudellinen tilanteesi on parantunut siitä, kun hait lainaa ensimmäisen kerran. Pankille tämä tarkoittaa matalampaa riskiä, joten voit saada matalamman koron ja paremmat lainaehdot.

  Edut

  • Vähemmän lainanhoitokuluja
  • Matalampi korko
  • Parempi talouden hallinta
  • Vähemmän lainoja = parempi luottokelpoisuus

  Lisätietoa lainojen yhdistämisestä

  Miksi lainojen yhdistäminen on kannattavaa

  Käy läpi kaikki lainasi ja luottosi, jotka on tarkoitus yhdistää uudeksi lainaksi. Tarkista, että mukana on kaikki pienemmät ja suuremmat lainat, kuten luottokortit ja pikavipit. Kokonaissumma on se summa, jolle haet uutta lainaa.

  • Laske yhteen velkojen kokonaissumma: kuinka paljon lainat tekevät yhteensä?

  • Laske nykyisten kuukausikustannusten kokonaissumma eli kaikki lyhennykset yhteensä. Selvitä siis, kuinka paljon kuukausittain maksamasi korot sekä hallinnointikulut ovat yhteensä.

  Vaihe 2: Hae lainaa

  Kun olet selvittänyt lainasumman, joka kattaa kaikki nykyiset pienemmät lainat ja olet selvillä kuukausikuluistasi, voit hakea uutta lainaa alhaisemmalla korolla, paremmilla ehdoilla ja pienemmillä kuluilla. Lainan hakeminen eroaa pankkien välillä. Alla on ohjeet, miten haet lainaa meiltä:

  1. Täytä lainasumma hakemukseen: Koska tarkoituksesi on maksaa pois nykyiset lainat ja luotot, summan tulee kattaa kaikki nykyiset lainat yhteensä. Voit myös hakea suurempaa summaa.

  2. Valitse laina-aika: Huomaa, että pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä kalliimpaa lainaa. Pyri siis lyhentämään yhdistelylaina niin nopeasti kuin mahdollista. Jos sinulla on jossain kuussa ylimääräistä rahaa, voit tietenkin lyhentää lainaa enemmän juuri siinä kuussa.

  3. Oma talous: Oma taloustilanne kannattaa kuvata mahdollisimman yksityiskohtaisesti sekä kertoa tulevaisuuden suunnitelmistasi, sillä ne vaikuttavat meidän arvioomme.

  4. Kun olet lähettänyt hakemuksen: Kun olet hakenut yhdistelylainaa meiltä, tarkistamme luottotietosi ennen hakemuksen käsittelemistä. Jos hyväksymme hakemuksen, lainatarjous lähetetään sinulle. Vasta sitten, kun allekirjoitat tarjouksen, sitoudut lainaan ja se maksetaan sinulle.

  Eikö kuulostakin helpolta! Lisäksi saat mielenrauhan, kun laina-asiat ovat kunnossa.

  Lisätietoa lainojen yhdistämisestä

  Nordax Bank

  NOBA Bank Group AB (publ)

  Rekisterinumero: 556647-7286

  Toimipaikka: Tukholma, Ruotsi

  +46 (0) 8-508 808 00

  www.noba.bank