Händer som ritar

Om Nordax 

Vi är en nischbank som erbjuder tjänster till cirka 150 000 kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi finns som komplement till storbankerna och koncentrerar oss på ett fåtal produkter. Vi är specialister på att hjälpa människor ta genomtänkta beslut för ett liv de har råd med.

 • Nordax verksamhet

  Nordax verksamhet i korthet

  Vi är en nischbank som erbjuder tjänster till ca 150 000 kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi finns som ett komplement till storbankerna och koncentrerar oss på ett fåtal produkter. Vi är specialister på att hjälpa människor ta genomtänkta beslut för ett liv de har råd med.

  Nordax grundades 2004 av fem entreprenörer med gedigen erfarenhet av kreditgivning. Sedan dess har en organisation baserad på stort kunnande och engagemang växt fram – En bra grund för att kunna ge varje enskild kund personlig och anpassad service. Vi har transparenta, tydliga prismodeller och våra kunder kan alltid fatta genomtänkta beslut i lugn och ro. Vår kreditvärderingsprocess är vår kärnkompetens; Den är grundlig, sund och datadriven. Vi tar aldrig några genvägar.

  Vi står under tillsyn av svenska Finansinspektionen, www.fi.se och omfattas av den statliga insättningsgarantin på samma sätt som alla svenska banker och kreditmarknadsbolag. På vår koncerns webbplats kan du läsa mer om oss och vår verksamhet.

 • Till sidans topp
 • Vårt hållbarhetsarbete

  Hållbarhet är viktigt för oss på Nordax. Vår kärnverksamhet, ansvarsfull kreditgivning, är vårt mest centrala fokus i hållbarhetsarbetet. Att fortsätta erbjuda våra kunder lån de har råd med, samt ge allt som krävs för att man som kund ska kunna ta genomtänkta beslut är centralt för oss. Utöver ansvarsfull kreditgivning har vi identifierat följande fokusområden: medarbetarnas välmående, god affärsetik och effektiv resursanvändning.

  Vi är medlemmar i FN:s Global Compact och låter deras tio principer för ett ansvarsfullt företagande guida oss i vårt fortsatta hållbarhetsarbete, där vi alltid strävar efter förbättring och utveckling för att kunna vara med och uppnå de globala hållbarhetsmålen. Under 2016 genomförde vi vår första hållbarhetsredovisning enligt GRI G4. 

 • Till sidans topp
 • Arbeta hos Nordax

  Arbeta hos oss

  Sedan starten 2004 har Nordax haft en stark tillväxt och utveckling. Tillsammans är vi över 200 medarbetare från Sverige, Norge, Finland och Tyskland som alla sitter samlade på vårt kontor i Stockholms innerstad.

   

  Vårt arbetsklimat kännetecknas av samarbete, arbetsglädje och engagemang. Vi har ett flexibelt förhållningssätt kring våra medarbetares individuella behov och värnar starkt om jämställdhet, respekt och arbetsmiljö. Genom bred kompetens och stort personligt ansvar hos våra medarbetare har en företagskultur vuxit fram som bygger på delaktighet och beslutskraft.

   

  På Nordax koncernens webbplats hittar du de lediga tjänster vi utannonserar för tillfället.
  Vill du vara med och bidra till vår fortsatta utveckling – välkommen med din ansökan!

   

   

 • Till sidans topp
 • Presskontakt

  Presskontakt

  Att omnämnas i media på ett korrekt sätt är en angelägenhet för oss. Nordax har många anställda med djup kunskap om vårt företag, vår affärsidé och våra produkter. Vi strävar efter att vara behjälpliga snabbt, och att koppla in rätt person vid varje förfrågan - för tydliga svar och stödjande faktainsamling.

  Kontakta oss

  Vid frågor kontakta Andreas Frid
  Tel: +46 705 290 800
  Email: andreas.frid@nordax.se

 • Till sidans topp
 • Samarbeta med oss

  Samarbeta med oss

  Nordax samarbetar idag med kreditförmedlare och andra företag för att erbjuda lån till privatkunder. Tillsammans utvecklar vi nya säljkanaler och erbjudanden som ger mervärde för gemensamma kunder.

  Exempel på samarbetspartners: Lendo, Zmarta, Rahalaitos/Eone Oy, Etua och LVS Brokers.

  Kontakta oss

  Har ditt företag eller organisation frågor om samarbete?
  Kontakta: Jessica Jonung
  Tel: +46 8 690 18 06
  E-mail: jessica.jonung@nordax.se

 • Till sidans topp
 • Nordax bolagsstyrning

  Vill du veta mer om oss?

  Nordax ledningsgrupp består av personer med lång erfarenhet inom vårt verksamhetsområde. Flera i ledningsgruppen var med och grundade företaget vilket bidrar till ett äkta engagemang för företagets affärsidé och framtid.

  Välkommen till Nordaxkoncernens hemsida om du vill veta mer. Där hittar du bland annat mer information om oss, vår ledningsgrupp och vår bolagsstyrning.

 • Till sidans topp